Nyfattigdomens ansikte – finns det en lösning?

Rapporten som socialdemokraterna släppte idag andas människovärde och hopp. Samtidigt får rapporten mig att rysa.

Den fråga jag ställer mig är; Det berör mig illa att människor som bor i det fattigaste områdena i Sverige idag, år ut och år in, har som enda inkomstkälla – Socialbidrag.

Det berör mig illa att flera är i ett permanent utanförskap. Har regeringen lyckats med sin arbetslinje? Är den modellen som alliansen skapat överhuvudtaget människovärdigt?

Hur kommer det sig att så många får förlita sig på gåvor? Hur kommer det sig att fler än någonsin inte har ett bra boende? Hur kommer det sig att jobben inte finns för de som behöver arbete? Hur kommer det sig att det partiet som står för den individuella linjen – inte tar fram förslag som stödjer drömmar?

De tre förslag som lämnas andas hopp. Läs mer på:

Högbergs tankar

Jämlikhetsanden

In your face

 

SVD

DN

 

Nyfattigdomen

Jag söker inte fler jobb nu!

Grön upprustning

Färre i bidrag

Annonser

One Comment on “Nyfattigdomens ansikte – finns det en lösning?”

  1. Rolf skriver:

    Det finns bara en lösning att svenska folket förstår och får veta vad som hänt. att jobblinjen inte gäller i fas 3 genom att arbete här kallas sysselsättning och bidrag utgår till anordnarna (arbetsgivarna) som ordnar denna sysselsättning (arbetsuppgift).
    Att uförsäkrade är sjuka som efter en viss datum inte räknas som sjuka o där läkarutlåtanden efter detta datum blir värdelösa. Istället hänvisas många då till socialbidrag eller om de är ett par att leva upp partnerns pengar, sälja tillgångar och först därefter få socialbidrag.
    Arbete får dessa inte lika lite som fas 3 are får. Vem anställer en som är så sjuk att den inte kan arbeta? Vem anställer någon som varit arbetslös i många år? Arbetsgivare behöver inte chansa på dessa det finns människor nog att anställa. Seriösa företagare vill ha arbetskraft inte personer de fårt bidrag för att ge arbete. Undantag företag som lever på fas 3 och gjort denna till en företagsidé.


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s