Rätt till heltid – lag vid regeringskifte!

Det är torsdag i Almedalen. Vi är långt borta från de problem som finns i Sverige. Osäkra anställningsförhållanden, barnfattigdom, dåliga bostäder och kollektivtrafik som inte fungerar.

Ändå känner jag hopp. Hopp därför att på det ekonomiska seminariet, diskuteras möjligheten till ett nytt Saltsjöbadsavtal. Företag som är beredda att ta sitt samhällsansvar som Volvo och inte minst konsortiet kring Öresundsbron. De är företag med visioner och en strategi. Men, jag blir glad.

Jag blir också glad över att Waidelich, menar att det är konstigt att Alliansen inte kommer överens med företagen. Är det frågan om någon form av beröringsskräck?

Barnfattigdomen, är en stor fråga och resultatet av att allt fler inte har ett arbete, kanske bara arbete för ett par timmar eller tvingas leva på socialbidrag. Vi har en nedmontering av välfärdssystemet. Det skapar ojämlikhet.

Juholt, menar att vårt samhälle bygger på att vi tar hand om varandra. Juholt, lovar att om det blir ett regeringsskifte blir det en lagstiftning med rätt till heltid.

Det är ett första ”babystepp”. Ett bra sådant. Eftersom våra barn är beroende av oss. Det är ett möjligt steg som kan leda till att barnfattigdomen inte längre ökar.

Men att minska den är en svårare, menar Juholt. Det kan jag förstå eftersom det handlar om att vi måste börja där vi är.

Det är helt enkelt dag att börja bygga upp ett nytt Sverige. Ett Sverige är vi alla ges möjligheten att konkurrera om de bästa jobben i framtiden.

Läs mer:

Majblomman

 

DN

 

Aftonbladet

Bloggat:

Peter Högberg om en urban kunskapsekonomi tar form, Monica Green om en urban tillväxt med socialdemokraterna, Martin Moberg om dagens seminarium på biografen Borgen med Waidelich och inbjudna gäster, Sebastian Stenholm om välkommen till valrörelsen 2014 Reinfeldt, Roger Jönsson om en allians på väg in i oväder, FotoLasse om att en minnessten över pajasarna saknas, fler blogginlägg på Öppna kriskommissionenNetrootsPolitometernBloggar.se

Read more: http://martinmobergsblogg.blogspot.com/#ixzz1RQOpdql6

 

Annonser


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s