En berättelse fylld av förväntan och möjligheter

Sverige har problem och brister. Det tydliggjorde Juholt i sitt tal idag. Den oro som vi upplever är inte orsakad av globaliseringen, höga lönekostnader eller passiva medborgare.

Juholts tal visade oss en tolkning av var problemen kan vara. Det är brist på kunskap, infrastruktur och inte minst bra bostäder. Vi behöver ha högre ambitioner.

Samtidigt om människor inte ser att det kommer nya arbeten utan bara nya tekniker, då föds oron och den där krypande känslan av att något är fel.

Idag blev det tydligt. Det handlar om förväntan.

Förväntningar kan handla om många olika saker. Det kan vara en förväntan på att få köpa sin första Iphone eller att kunna gå på de kullerstensbelgada gatorna i Almedalen iklädd röda stilettklackar. Den förväntan infrias när du har råd att köpa och ditt behov är då uppfyllt.

Men, förväntan kan också handla om att få betyda något. Att ha ett värde och inte bara motsvara en siffra i effektivitetens tecken. Det handlar om en dröm om ett samhälle där vi tillsammans tar ett ansvar. Att bidra till att gator blir snöröjda, dagis fungerar och våra barn får en utbildning som möjliggör förverkliganden.

Om jag får välja, väljer jag den förväntan som Juholts tal gav. Det var inspirerade och gav mig en förhoppning om fler företag, satsningar på forskning och inte minst våra barn.

Tack för ett strålande tal.

 

 Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s