DN:s räkneexcersis – gömmer välfärdsproblem

DN ifrågasätter idag den uppskattning av välfärdsproblemen som boken Maj-blomman genomfört. Vad som är fel eller rätt i beräkningarna tänker jag inte ge mig in i. Däremot förvånar det mig att DN:s ledare inte är mer konstruktiv. För jag har läst de ansökningshandlingar som majblomman fått ta emot. Den läsningen är en indikation på att en nedmontering av välfärden ökat – i vissa fall med det dubbla.

Det DN glömmer bort är att antalet ansökningarna till majblomman är fler än någonsin. Den bilden klarnar ytterligare när statistik från kronfogen visar på att antalet barn som vräks med sina familjer ökar.  De siffror som jag tagit del av indikerar en dubblering av människor som lever i utanförskap. Utan a-kassa eller för den delen sjukersättning. SCB-statistiken som, Martin Moberg, hittat talar också sitt tydliga språk. Undersökningen visar att fler barn än någonsin inte har något att göra på sin sommar. Ofta bor de i storstäderna.

DN nöjer sig med att konstatera att något behöver göras. Frågan är bara vad? Det är bra, men varför då inte begära att regeringen tar sitt politiska ansvar och någon tar ett helhetsgrepp. Skippa det femte jobbskatteavdraget. Det är människor av kött och blod vi talar om. Det är människor som riskerar att hamna i fattigdom och det behöver vi ta på allvar och inte möta med cynism, precis som Röda berget skriver eller som Westerholm pricksäkert sammanfattar det torftigt och osmakligt.

Bloggat; Martin Moberg;Röda berget; Mitt-i-steget

Media: Ab 1, ab2, ab3, DN

 

Läsvärda tips från oss; Majblomman, Statistiska centralbyrån (SCB) har tagit fram en rapport som tydligt visar att vart femte barn inte åker på vare sig en semesterresa eller till ett fritidshus….

blogginlägg på Öppna kriskommissionenNetrootsPolitometern,Bloggar.se

Annonser


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s