Svenskarna omhäktade

De två svenska journalisterna Johan Persson, 29, och Martin Schibbye, 30, omhäktades i dag i Etiopien.  Det innebär att de kan hållas ytterligare 28 dagar. – Det har inte framförts några anklagelser än, säger Anders Jörle på UD:s pressjour enligt Expressen.

Samtidigt undrar jag varför Carl Bildt är så tyst, inte bara när det gäller krisen i Afrika utan även situationen i Gaza.

Jag håller med, Åsa Westlund, europaparlamentariker, att tystnad riskerar att signalera att Sverige och EU stödjer Israels blockad av Gaza. Det är inte rätt. Därför är det viktigt att skicka en tydlig signal. Det är dags att respektera de internationella lagar som gäller.

Samtidigt är det viktigt att fundera över varför, precis som den fråga som Ann Curry, journalist  idag ställer på Facebook,

” What’s it going to take to enable more journalism that shines a light on the world’s darkest places? ”

Jag tror att det finns många olika svar.

Tills dess hoppas jag att Reportrar utan gränser och Journalistförbundet når sitt insamlingsmål. Att det också engagerar sig lite mer i Gaza-frågan.

Bloggat: Martin Moberg, har skrivit en hel del om Gaza, sök gärna på hans blogg.  Alliansfritt Sverige om att Hökmark är i blockad mot verkligheten, Peter Johansson om COOP:s beslut att stoppa försäljning av misstänkt Västbanksprodukt, Jinge om stackars Dror Feiler, Marika Lindgren Åsbrink om skattesänkningarna som religion och vad som skapar nya jobb, Mario Matteoni om SvD:s gulliga kapitalism, fler blogginlägg på Öppna kriskommissionenNetrootsPolitometernBloggar.se

Media: Ab 1234567DN 123456SR 12ExpExpr 123456SvD 12345SVT 1234

Annonser


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s