Warren – en stor puss :-)

Igår publicerade Times en artikel skriven av Warren Buffet. Titeln på artikeln är passande nog  ”Sluta pyssla om de superrika”. Kort och gott beskriver Warren Buffet att han och hans superrika vänner hade förväntat sig en reform. Men, när han kontrollerade såg han och hans superrika vänner inte berördes överhuvudtaget. Det är strongt. Det är etiskt och det är framför allt föredömligt.

Men inte nog med det, Warren Buffet konstaterar också att sänkta skatter faktiskt kan leda till ökad arbetslöshet. Han skriver så här:

People invest to make money, and potential taxes have never scared them off. And to those who argue that higher rates hurt job creation, I would note that a net of nearly 40 million jobs were added between 1980 and 2000. You know what’s happened since then: lower tax rates and far lower job creation.

Kalla mig inte naiv – bara för att jag utbrister och säger Warren – en stor ”PUSS och KRAM”.

För världens politiker bör detta uttalande från Warren Buffet komma som ett hedersamt uppdrag. Inte minst läs artikeln och njut av argumentationen –  för det ger hopp och perspektiv. En utsträckt hand som inte handlar om att ta utan om att faktiskt ge tillbaka.

För mig innebär det att rapporten ”Fler i jobb – färre i bidrag”  ligger helt rätt i tiden. Det ger hopp som en följd av en behaglig syn på människan och flera bra förslag som handlar om hjälp som ger engagemang.

 

Media: AbExp, DNSvD, NY

Bloggat:Martin Moberg tar upp flera intressanta frågor och inte minst ger ett härligt citat. Vad sägs om ”högerns berömda nattmössa”? Peter Högberg spinner vidare om te-drickande högern och svängning i politiken, Annika Högberg om börsoron och att det är farligt att sakna hopp och längtan, Sebastian Stenholm om vikten att prioritera som en följd av oroligheterna i Storbritannien och Lars Bäck att de neoliberala ekonomiska teorierna nått vägs ände. 

Tack för inspiration.

Mer hittar du på NetRootsIntressantSAPPolitometernÖppna kriskommissionenBloggar.seNyligen

 

Annonser


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s