Men, visst är det här politik Juholt

För visst är etik och moral i allra högsta grad politik. Visst är det politik när jordbruksministern tycker att det är i sin ordning att dricka 60 glas vin på 8 personer. Varför slängs det inte vinkorkar på honom eller bedrivs en hetskampanj som det gjordes med vår förra partieldare Mona Sahlin? Nu är det ingen uppmaning. Men, frågan jag vill väcka är om det är mer i sin ordning att hantera våra skattemedel korkat om du är moderat än socialdemokrat? 

LO-tidningens ledare från den 14 oktober 2011 är synnerligen tankväckande. Här ställs frågan om det ens hade varit möjligt för en socialdemokratisk utrikesminister att sitta kvar om personen figurerat i en förundersökning om folkrättsbrott. Är det medias syn som leder till att tobleronen bedöms som mer väsentlig än de riktigt grova dåden? Det är iallra högsta grad ett bevis för en borgerlig politik där vi som människor inte bedöms ha lika värde.

Den borgerliga inriktningen där stora skattesänkningar och en budget som är totalt fantasilös har lett till högre arbetslöshet, större utanförskap och lägre sysselsättningsgrad än när borgarna tillträde 2006. Det är dags för en politik som för fram människors lika rätt och inte minst som ger oss möjligheten att tro på framtiden.

Moralen och etiken, är i allra högsta grad, en sådan väsentlig del i vårt gemensamma byggande av framtiden. Här är den socialdemokratiska budgeten – vad jag skulle vilja säga – innovativ. Den bygger på ideer som skapar framtidens tillväxt och att vi tillsammans åstadkommer det. Möjligheter är precis vad god politik handlar om. Inte om att skapa utanförskap utan att möjliggöra och skapa arbetstillfällen.

 

Media: AB, DI, GP, SVT

Annonser


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s