Ett tåg kommer lastat – med vadå?

Jo – fattiga barn. Visst är rubriken provocerande? Jag håller med Annika Högberg som idag skrivit om ungdomen tillsammans med Helen Nilsson.och jag undrar vad gör regeringen åt det faktumet att barn inte kan tillgodogöra sig kunskap. Vad gör regeringen åt det faktumet att kunskapen är lägre trots höga betyg? Är marknadslösningen den bästa för att lösa våra problem som finns? Eller är våra barn som nu växer upp en förlorad generation och hur kommer det att påverka vårt samhälle om sisådär en femtio år?

Det är inte enskilda fall som regeringen försöker antyda. Det är precis som Röda berget skriver, ett enskilda fall som kommer att lyckas ta sig genom klassresan. Det är ett växande antal barn som drabbas. Inte bara de som syns i Kronofogdens statistik eller i det ökade antalet föräldrar som tar emot socialbidrag. Klyftorna ökar och det fort. Arbetslinjen och rutavdragspolitiken är ett misslyckande.

Det är fel att våra skattepengar används till vinster, när det helt klart behöver användas till verksamhet. Jag undrar bara när M ska visa på öppenhet och redovisa var partibidragen kommer ifrån. Det är dags nu!

Trevlig Helg till er alla (heja Amanda Forsell) och titta gärna in på Framtidskommissionen.com (följ länkarna i denna underbara berättelse).

 

Läsvärt: Tankesmedjan – blir skolorna bättre om de får vinst

Mer hittar du på NetRootsIntressantSAPPolitometernÖppna kriskommissionenBloggar.seNyligenKommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s