What? Ask (M)? Vad säger du egentligen?

Nu undrar jag om det verkligen är i sin ordning att ljuga i Riksdagen? I Frågestunden Torsdagen den 24 november 2011 säger Beatrice Ask (M) att moderaterna inte har tagit emot något bidrag sedan 1976. Det stämmer inte. Enligt tidningen Resumé finns det uppgifter om att M har tagit emot en ansenlig summa. Visserligen har M gått med att redovisa partibidrag för privatpersoner upp till 20 000 kronor. Men, det här handlar om enskilt bidrag motsvarande 100 miljoner. Resumé skriver så här:

”Stiftelsen Fria Media är en väl dold maktfaktor som stödjer publicistisk verksamhet med hjärtat nära moderaterna. Dessutom ger man bidrag direkt till moderaterna.Bakom stiftelsen finns personer med koppling till flera tunga svenska mediebolag, bland annat Herenco. Men för partiet är bidraget kontroversiellt eftersom Fria Media kräver en motprestation av sina bidragsmottagare. Pengarna får inte gå ”ner i det svarta hålet”.”

Europarådets antikorruptionsgrupp (GRECO) har kritiserat Sverige. Det har även den internationella antikorruptionsorganisationen Transparency International. Så frågan är: Varför lyssnar inte den svenska regeringen? Eller mer specifikt: Vad har Moderaterna emot ”öppna och transparenta processer”? Är det inte dags M att öppet redovisa alla partibidragen istället för dessa piruetter. Och Ask – vad säger grundlagen om detta?

Länk till Frågestunden: Beatrice Ask (M) – what does she say?

Media: DN om att M vägrar lagstifta men redovisar gärna under 20 000, DI, GP om Ms ovilja, DN om små och stora brott, AB om att vikten av att få veta sanningen ifrågan

Bloggat: Moberg – Ask om vårdbidraget, Alliansfritt – Ask far med osanningKommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s