M:s backning är inte trovärdig

Det är glädjande att läsa att det nu finns en vilja att lagstifta om partibidrag. Men, låt oss inte glömma att det faktiskt fortfarande inte har redovisats något från M – ännu. Vackra ord har i min värld aldrig haft en betydelse förrän någon faktiskt har visat en handling. Det är nämligen aldrig färdigt förrän dess att saker är påskrivna.

Tror jag därför på M när de nu säger sig vara för en lagstiftning? Nej, det gör jag faktiskt inte. Det har varit alltför många ord och för många ”sanningar” i kampanjen kring socialdemokratin. Sist och inte minst vår justitieminister Beatrice Ask (M) som nu anmälts till riksdagens konstitutionsutskott, KU, av Morgan Johansson (S). Detta efter att Ask sa att Moderaterna inte tagit emot ekonomiska bidrag från juridiska personer sedan 1976. Morgan Johansson skriver i sin anmälan att Moderaternas tidigare partisekreterare Per Schlingmann sagt att partiet har tagit emot bidrag från stiftelsen Fria Media. Därmed slinter Beatrice Ask med sanningen, enligt flera inte minst Johansson som anmält.

Ska M vara ett öppet parti är det bättre att redovisa vad man har för bidrag.  Det som pågår nu är endast en förhalning och därför inte ens trovärdigt. Läser jag vad M själv säger i en artikel ser det mer ut som om man faktiskt försöker slippa undan sitt ansvar.

”Att utforma en lagstiftning kring partiernas finansiering innefattar flera utmaningar och ställer höga krav på eftertanke och noggrannhet. Remissinstanser till tidigare utredningar har bland annat påpekat att de rättsliga förutsättningarna är komplicerade och att förändringar av grundlagarna kan krävas.”

Särskilt viktigt är detta med utgångspunkt för de som nu händer vad gäller Carema och andra företag som är på väg in i den offentliga sektorn. Finns det minsta tvivel om att M har tagit emot partibidrag från företag – är det i mina ögon inte förenat med svensk demokrati. Visst det är svår att bedriva politik och i maktens korridorer blir alla korrumperade. Det är till sist en fråga för oss alla som väljare att ta ställning till.

Här kan jag tänka mig att en och annan vill ha klarhet i hur involverade M är i Carema. Särskilt efter den nya skandalen där en äldres dödsorsak var svält. Det är inte i sin ordning och det är en effekt av bristande öppenhet, inte minst kontroll.

Media: Svd – brännpunkt, Svd – andra partiers reaktioner, DN– det tar minst ett år, Exp, AB 

Bloggat: GöranVictor BernhardtzRöda BergetMartin MobergAlliansfritt SverigeRöda BergetKent Persson, Högberg

 


4 kommentarer on “M:s backning är inte trovärdig”

  1. […] som skrivit: Victor Bernhardtz, Parkstugan, Alliansfritt Sverige, Röda Berget, Martin Moberg, Martin Moberg, Alliansfritt Sverige, Röda […]

  2. Putte Torild skriver:

    Det kommer att förhalas och förhalas och till sist kommer man att komma fram till att en lagstiftning fullt ut inte är möjlig av juridiska skäl.

    • parkstugan skriver:

      Kanske, vem vet. Moderaterna kan i den bästa av världar välja att själv – redan imorgon – redovisa vad alla egentligen vet. Annars blir det svårt att driva en trovärdig politik inför det svenska folket.

  3. […] ” Idioten – är det vårt framtida samhälle” , “75?!?“, “M:s backning är inte trovärdig”  […]


Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s