Att möta stormen – kräver en ny politisk vilja

Kommer ni ihåg ”den nya arbetslinjen”? Valfrihet som skulle skapa fler arbetstillfällen? Tanken om att alla behövs? Där alla skulle få delta i arbetslinjen? Tänk jag undrar om någon kommer ihåg vad M:s politik stod för. Verkligheten har blivit något helt annat. Med en ressesion framför oss och ett allt mer besvärligt ekonomisk klimat, kan vi verkligen fundera. Har Moderaternas nuvarande förda politik det som krävs. Har Moderaterna vad som behövs?

Det krävs något nytt och det krävs också ett ansvarstagande. Kanske också en förståelse för att vi inte kan spendera skattemedel på vinster. Vi kan helt enkelt inte sitta still i båten utan måste våga se de problem som finns. Frågan är om sänkta skatter och privatisering är lösningarna?

England har sina problem. Precis som Sverige. Vi är exportberoende och det kan gå fort när marknaden vänder. Skuldproblematiken är inte bara staternas. Det är också våra problem på så sätt att den vår konsumtion överlag baseras på att vi lånar för att betala. Det är inte en modell för framtiden.

Att då i dessa tider ge löneökningar som är under inflationen leder inte direkt till ökad konsumtion. Det leder inte heller till att statens finanser förbättras. Snarare kommer det att leda till  minskad tillväxt. För att det inte ska inträffa är det viktigt att Sverige agerar och tidigarelägger investeringar.För M har tagit Sverige tillbaka till Furstens dåtid. Vill vi verkligen ha det så?

Det finns ett klart alternativ. Det alternativet är alliansfritt. Det har Juholt idag visat i sitt tal. Ett tal som av flera var högt uppskattat och efterlängtat. Det vet jag.

Är det inte dags att redovisa partibidragen M?

Media: AB, Exp

Bloggat: Roger Jönsson om dagens tal, Jämlikhetsanden, Röda berget, Martin Moberg

 Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s