Alliansen redo för en ansvarsfull politik?

För en liten stund sedan kom ett uttalande från förtroenderådet. Uttalandet pekar på något som inte är särskilt väl diskuterat i media. Det ansvar som nu måste tas. Vi står inför en situation där den Europeiska ekonomin är ifrågasatt. Inte bara som en följd av skuldbördan utan också som en följd av Europas förmåga att skapa breda politiska lösningar. Och om det inte går att åstadkomma i Sverige, hur ska det då gå i Europa?

Det är dags att satsa och framför allt respektera de små och medelstora företagens arbete. Det gör vi genom att faktiskt skapa en trygghet. För Euron är i farozonen och med det även tillväxten.

”…Det kan handla om tidigareläggning av infrastrukturinvesteringar, kunskapslyft, stärkt arbetslöshetsförsäkring, säkerställande av kreditförsörjningen för små och medelstora företag samt ekonomiskt stöd till kommuner och landsting.”

För detta behövs åsikter. Många olika åsikter och vi har ett parti, en ledning som klarar av att hantera detta. Högt till tak genererar lösningar. Det har aldrig ensidighet gjort. Att bryta åsikter mot varandra är ett lärande som är fruktbart och som genererar tillväxt.

Därför är det bra att läsa att socialdemokraterna är beredda att kämpa mot arbetslöshet. Fortsätta och ha höga ambitioner för välfärden och inte minst försvara socialförsäkringarna. Att bygga ett land börjar med att stå där vi är och inte minst ta tillvara på de olika åsikter som finns. För det krävs styrka och mod. Det har Håkan Juholt.

Frågan är om M har det modet? Vågar man svara på de åtta frågorna och redovisa partibidraget? Eller finns det ett behov av att sanera sina finanser först?

Bloggat:Roda berget, om uttalandet, Johan Westerholm om spekulationsteorier, Agnesmedia om hur vi bygger upp ett land

Media:AB – om att Kung Juholt som behöver hjälp, SR om vinster i vården, SvD om Juholts stöd och uppmaning till nystart,Exp om förtroenderådet som en terapikongressKommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s