Om hopp och framtidstro

Det finns en glädje. Politik är roligt och det är också en fråga om att ta ansvar. Men låt mig för ett ögonblick bli såväl allvarlig som tydlig. Det är inte i sin ordning att ta pengar från det jag har avstått. Skattepengar ska gå till verksamhet. Det ska gå till skolan. Det ska gå till en fungerande socialförsäkring. Det ska gå till verksamhet som är bäst att bedrivas i monopol.

Det finns ett behov av att inte öka samhällets kostnader. Det är ineffektivt. Posten är ett sådant strålande exempel. Varför har jag två bilar som kör posten hem till mig? Det är inte miljövänligt. Det är definitivt inte ekonomiskt. Vem får betala den merkostnaden? Jo, det är jag som inte bett om en sådan avreglering. Till detta kommer andra kostnader som syftar till att kontrollera eller argumentera för olika typer av lagstiftningsändringar.

Det finns ett behov av att arbeta rätt och med fler timmar. För det krävs ett tydligt uppdrag inom den offentliga sektorn och för den privata sektorn en förståelse för att det är dags att bidra till samhällets utveckling. Dels handlar det om att låta de som önskar jobba längre och dels handlar det om att låta unga komma in på arbetsmarknaden. Att skapa en kunskap och förståelse för att det arbete som utförs har ett värde. Ett värde för vårt samhälle och företagen.

Det finns ett behov av att bygga en katedral. Där varje person som är med också känner en stolthet i att vara med i den processen. För att det ska ske måste det finnas en trygghet. Ett socialförsäkringssystem som fungerar. En regering som tar sitt ansvar!  Att regeringen kommer undan med att trotsa ett beslut som togs i somras är mer upprörande än partibidragen.

Så kära moderater när ska ni redovisa partibidragens rörelser? När ska ni följa ett fattat beslut?

Bloggat: Johan Westerholm – läs gärna reflektioner efter förtroenderådet, Anybody place om att partiet är Håkan Juholt eftersom alla talar om honom, Staffan Lindström om längtan efter skarpa politiska förslag och här skulle jag gärna vilja se konkreta framåtriktade förslag som rör privatiseringen, Högberg funderar kring om socialdemokratin har ett fotfäste och jag håller med. Vi har det fotfäste vi förtjänar och det krävs ett arbete. Vilket Martin Moberg på ett utmärkt sätt beskriver. Det är bara att spotta i nävarna för att möta det som Roger Jönsson, beskriver kring omvärlden då nio länder drar ner på konsumtionen och Sverige riskerar en minskad tillväxt som en följd av minskad export. Förutom Alliansfrittsveriges åtta frågor finns det all anledning att fundera över Röda bergets ställda fråga, varför är Reinfeldt och Borg tysta?
Media: (tack Johan) AbAb2Ab3Ab4DNDN2DN3SvDSVTExp, (Martin) FolketGotlands folkbladDalademokratenVärmlands folkbladLänstidningenArbetarbladetVästerbottens folkbladSRSVT 12GPDN 12Ab 1234DN 123SvDSVTExpr

Mer hittar du på NetRootsIntressantSAPPolitometernÖppna kriskommissionenBloggar.seNyligen

 

Annonser


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s