Gissa – vem tror att arbetslösa är lata?

Europa skulle ge oss arbete och Europa skulle ge företagen trygghet. Det ser inte ut på det sättet.

Jämlikhetsanden formulerar sig så här efter att ha sett Aktuellt:

”Folk vill tydligen inte jobba fast man får skatteavdrag när man gör det. Jäklar, vad lata svenskarna är!”

I rapport hör jag hur en ung kvinna berättar om sin rädsla. En rädsla om att efter utbildning inte få ett arbete. Den otryggheten kommer att kosta oss en hel del. För det är på det sättet att om vi kvinnor märker att världen blir mer otrygg och mer ojämlik – då kommer vi faktiskt att ge attan i att föda barn. Det händer i Ryssland, det händer i Spanien och det händer i våra sinnen. Just nu.

Men det är inte den enda effekten. Flera av de som riskerar att bli arbetslösa eller är det har lån. De är skuldsatta. Människor som är skuldsatta och arbetslösa drabbas i högre grad av ohälsa både psykisk ohälsa så som depression och sömnlöshet, men även fysisk ohälsa som exempelvis hjärt-/kärlproblem, magproblem och tusen andra problem. Det är en kostnad som samhället får stå för.

I detta finns också ett barnperspektiv som tex motion 2011/12:C369 belyser. Det är en oansvarig politik som förs. Idag har vi diskuterat hur vi inom vår lokala förening ska börja förbreda oss. Vi har (kanske lite vågat tycker en del) bjudit in Håkan Juholt. Vi hoppas att han kommer. För vi vill lära oss mer om det som kan ge människor livsdrömmar.

Alliansens politik är inte en sådan politik. Den ökar ojämlikhet och orättvisan. Det finns ingen valfrihet i det samhälle där marknaden styr. Det finns inget människovärdet. Det handlar inte längre om att du kan lyckas eller bygga dina livsdrömmar. Istället handlar det om att du ska känna dig maktlös. I Hälleforsnäs vill vi inte det. Vi vill bidra till en social demokratisk framtid. En framtid som i allra högsta grad börjar där vi står. En politik som behöver oss som människor och inte som knapptryckande samtyckande individer. Särskilt inte av ett parti som säger en sak och gör något helt annat. Var det inte M som skulle redovisa partibidraget på frivillig väg?

Därför tycker jag att det tråkigt att läsa :

…nej till ett antal motioner som går ut på att regeringen ska återkomma med lagförslag för bättre insyn i partiernas finansiering. 

Bloggat: jämlikhetsanden – Vi är inte lata – vi har bara inga jobb. Roger JönssonOscarsson
Media: SVTSRSRDNSvDSRLO-tidningenDagens Arena,Socialdemokraterna

Mer hittar du på NetRootsIntressantSAPPolitometernÖppna kriskommissionenBloggar.seNyligen


2 kommentarer on “Gissa – vem tror att arbetslösa är lata?”

  1. Parkstugan skriver:

    […] (vilket jag skrivet om tidigare – här om vem tror att arbetslösa är lata och här om ungdomsarbetslösheten är en borgerlig fråga och […]

  2. […] (vilket jag skrivet om tidigare – här om vem tror att arbetslösa är lata och här om ungdomsarbetslösheten är en borgerlig fråga och […]


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s