Hällefornäs – Kom Håkan Juholt!

Idag har vi haft styrelsemöte i vår lokala förening. Det brinner en arbetsglädje hos oss och vi vill verkligen ställa oss bakom partiledningen och Håkan Juholt. Vi tror på det program som nu håller på att växa fram. Vi vill gärna vara med på resan och det skulle vara helt fantastiskt om du ville komma till oss, fast vi är få och små.

Vi har bildat en studiecirkel som heter”Vad är socialdemokrati”, skriven av Ingvar Carlsson och Ann-Marie Lindgren. Bakgrunden till detta är helt enkelt att vi vill bekämpa orättvisorna. Vi upplever dem dagligen och funderar på varför vår välfärd är nedmonterad. Idag har vi kommit fram till att vi inte vill ha vinster i det offentliga. Det är enligt vår mening ren stöld.

På samma sätt är vi upprörda över barnfattigdomen. Därför har vi samlat in leksaker som vi ska paketera in och ge vidare till barn som i Sverige inte kommer att bli en julklapp. Ni kommer att få ta del av detta. När vi ändå har pratat om detta har vi också blivit förfärade över att så mycket tid går åt till att ta hand om sådant som inte längre fungerar.

Eller 90 dagars stupstocken. Det är hemskt. Vi ser också bekymrade över Euron och hur detta kan komma att påverka vårt socialförsäkringssystem. Hur många stupstockar kommer att uppfinnas? Hur många måste bli av med sina arbeten? Hur klarar vi av det uppdrag som väntar oss? Hur kan vi hjälpa oss själva? Vad kan vi göra för SAAB? Vad kan vi göra för de små företagen som nu inte kommer att klara den kris som blossar upp? Dels för att skatteunderlaget till kommunerna minskar och därmed behöver införa besparingar. För skatteökningar kanske man inte kan räkna med överallt.

Besparingar sker överallt och de som hamnar mellan stolarna blir familjens börda att bära. Äldre föräldrar som inte klarar av att ta sig till sjukhuset, föräldrar som inte längre klarar av att laga sin egen mat och inte kan räkna med att hemtjänsten kommer förrän om tre dagar. Det är fördjl…..

Men det handlar lika mycket om de nedragningar som skett i skolan. Särskilt i kombination med kostnderna ökar som en följd av friskolereformen. Sammantaget leder den privata sektorns agerande till att allt mindre lärarresurser. Något som leder till att tonåringar som växer upp inte klarar av de konkurrenssamhälle som vi alla varit med och skapat. Men det för med sig kostnader. Kostnader iform av minskat antal arbetade timmar. För när skolan inte längre klarar av barn med särskilda behov eller tonårsdynamik – då måste föräldrarna ta ledigt.

Håkan Juholt, vi vill gärna höra dig berätta om vår social demokratiska politik. Vi vill lyssna och vi vill bidra. Våra röster har du förtjänat för en lång tid framöver. Det är resultatet av vårt styrelsemöte idag. Vi tar på oss rödställen. Vi vill!

Håkan Juholt på presskonferens, direkt efter a...

Håkan Juholt och partiledningen inspirerar oss!

Bloggat: Martin Moberg om 90 dagars stupstocken, Krassman om att vi har förtroende (och se bara här), Roger Jönsson om att vi tar på oss rödstället, Röda berget om dagens mätning, Storstad om ojämlikheten (usch!),Johan Westerholm om att nu ska inte snooze vara på. Anna Ardin frågar om S har híttat kompassen igen. Alliansfritt Sverige  och Jinge

Media: (tack Martin) DN 12ArbetarbladetNSD 12SVTAV,

Mer hittar du på NetRootsIntressantSAPPolitometernÖppna kriskommissionenBloggar.seNyligen

Annonser

4 kommentarer on “Hällefornäs – Kom Håkan Juholt!”

  1. parkstugan skriver:

    Intressant fråga. Går Reinfeldt i Carl Bildts hjulspår?

  2. […] Politik, Vi som vill upp ex ab dn svd Lästips: annarkia, 1, humanlabrat, ilsemarie, inyourface, parkstugan, k&å, zaramis Tweet {lang: […]


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s