Nolltolerans mot barnfattigdom – det behövs jobb!

Det finns dagar som är fyllda av glädje. Idag har varit en sådan dag när vi slagit in julklappar och det har inte handlat om de sedvanliga till familjen. Vårt uppdrag från Hälleforsnäs barn har varit betydligt större. Vi har haft ett fullt bord med såväl böcker, bilar, traktorer som massor av mjuka gosedjur. Vi har slagit in över 200 julklappar som givits från barn i Hälleforsnäs till barn som inte annars hade fått någon julklapp.

Hur började detta? I november ordnade Socialdemokratiska föreningen ett stort kalas för barn i Hälleforsnäs. Som inträde fick barnen ge bort en av sina leksaker som skulle gå välgörande ändamål. Halloweenfesten var riktigt uppskattad och vi fick in 77 leksaker. När folk i Hälleforsnäs fick reda på att vi planerade att ge bort dessa som julklappar till barn i Sverige fortsatte leksakerna att strömma in. Därför stod vi plötsligt med över 200 julklappar. Det är ingenting i förhållande till de över 200 000 barn som i Sverige lever i fattigdom.

Vår lokala handlare, Ove på Konsum, ställde upp med julklappspapper och tejp. Sen har vi varit fyra som stått och slagit in. En av presenterna som slogs in fick ett speciellt uppdrag, nämligen att berätta hur det gick. Vi hoppas att få veta hur presenten har det så att vi kan berätta det för våra barn här i Hälleforsnäs.

När vi hade slagit in alla presenterna åkte vi till Frälsningsarmén. De kommer nu att inom de närmaste dagarna dela ut julgåvor. Framför allt tackade Frälsningsarmén alla barn i Hälleforsnäs som varit omtänksamma. För omtanken behövs. Antalet människor som har behov av hjälp ökar stadigt i Sverige. Särskilt gäller det ensamstående med barn. Det här är vårt bidrag. Vi börjar där vi står och vi vill föra en politik som leder till att föräldrar får arbete. Allt annat är fel. Den verklighet som regeringen vill ge sken av att vi lever i – är fel. Det är inte sanning. Något som alltfler börjar inse.

Omtanke föder omtanke julgåvor lämnas över till Frälsningsarmen, med är Siv, Angelika och Jörgen plus fotograf Helena

Media: AB – skattesänkning som är otäck,  AB, SVD, Piteå, ÖP – svensk barnfattigdom är ett faktum, Piteå – Barnfattigdomen ett hot mot framtiden, DN– var femte barn fattiga i USA, Corren – bekämpa barnfattigdomen, Arbetarbladet – nolltolerans mot barnfattigdom, VP – barnfattigdomen har minskat, Trelleborg – Vad kan göras?, Arbetarbladet – Juholt och barnfattigdomen

Bloggat: S om förtroenderådet, Barnfattigdom via Knuff

Annonser

2 kommentarer on “Nolltolerans mot barnfattigdom – det behövs jobb!”

  1. parkstugan skriver:

    Kommentarer har inte godkänts eller tagits bort som en följd av att det inte hör till ämnet.

  2. Putte Torild skriver:

    Visst är det skrämmande att fattig-Sverige är tillbaka?


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s