Ibland är verkligheten ett landsmärke…

Håkan Juholt har visat sig vara en person att lita på. Nå, du kanske inte tycker som jag. Men, tänk på de löften som alliansens gick till val med blivit:

1. Moderaternas politik (de små partierna förlorar sympatier)

2. Regeringen har haft den ena skandalen efter den andra – några är olösta

3. Care (m) a och oviljan hos moderaterna att visa vad partibidragen går till

Det är inget landsmärke. Det visar inte vad vi går för. Ibland krävs det en vilja att bidra till något större än bara – ja – du vet vad.

Ibland är verkligheten en fyr. Den lyser upp det vi inte alltid vill se. Sjukförsäkringsfrågan är en sådan fråga. En fråga där regeringen inte har agerat. En fråga som berör oss alla.

Social demokratin. Ja, jag stödjer vår partiledare och vår partiledning. Må ni enas och må ni samla vårt parti. För vi har stordåd att uträtta. Vi måste helt enkelt börja där vi står. Vi måste våga och ta plats. Vi har en värld att bygga. En värld som handlar om vår rätt och vår tro på att det går att påverka.

Landmärket.

Det är inte en enkel väg. För vi behöver tänka och bryta åsikter tillsammans. För oss kräver det att vi inte är fysiska. Utan ger varandra tid att diskutera. Med ord  – för att finna lösningar i pusslet. Det är inte i sin ordning att vara duktigast. Det är i sin ordning att vara. Vilja bidra till det som är:

Landmärket.

Vi tycker olika. Det är bra och fyller mig med en glöd. För i olikhet finns en tillväxt. Det behöver Hälleforsnäs,  Flen, Sörmland, Regionen, Sverige och Norden. Sen vet jag faktiskt inte. Kanske vi är för olika. Iallfall just nu? Eller?

För mig handlar Landmärket om något som är när, som morgondagens beslut om Järnvägshotellet i Flen. Som speglar vad vi vill uppnå. Det handlar om en vision och en vilja att skapa. Kanske det handlar om ett sammanhang eller om en tidsrymd. En förhoppning om att något går att göra som leder till fler jobb och en lägre arbetslöshet. Eller rentav en ökad förståelse.

Inte som någon av mina kamrater fångade upp på tåget ”rivningskåta moderater”.  För om jag nu lösrykt tar detta citat i kombination med alla Reinfeldts lögner. Då undrar jag vill du vara styrd av den som tror att skattepengar ska styras av medborgare eller av marknaden…det är…

Landmärket.

”…och ett löv som vänder sig.”

 

Vill du se diskussionen direkt: Flens järnvägshotell

Läs mer: Öppenhet i partifinansieringen, nå jag kräver mer. Partibidragen ska redovisas – Care (m) a, Fruktansvärt om hur sjuka behandlas. Röda berget. Träffsäkert så … ja …fy attan. Har precis i bilen haft en lång dialog med vad som kan hända om du är sjuk (allvarligt sjuk). Det är i allra högsta grad kränkande.

 

Svenska: "Turtle Neck" av Henrik Ekb...

Vill du påverka och inte vara en knapptrykare?

Annonser


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s