Kvitt eller dubbelt

Varför är jag socialdemokrat? Ja, för att det i vårt parti finns en slags ömsinthet och förståelse för demokratins skörhet. Det är faktiskt väldigt vackert och samtidigt oerhört svårt. Det svåra ligger i konsten att tycka och vara ärlig i sitt uppstått. Samtidigt som det finns ett absolut krav på att vi alla ska leva upp till en slags ideal bild av fullkomlighet. Det goda samhället. Ett samhälle där vi alla ges möjlighet att växa.

Det bästa är att vi alla vet om att det är en vision. Där ligger ömsintheten och insikten om att inte någon av oss är perfekt. Det räcker inte med att lossas. Då blir det lätt kaos. Däremot räcker det långt med att vilja vara och lära. För det är resan mot det fullkomliga som är spännande och som leder till att varje människa ges möjligheten att växa. Det handlar om möjligheter, kreativitet och handlingskraft. Sådant som gör att vi inspireras och tillsammans inser att vi behövs för tillsammans göra vårt samhälle bättre.

Det är motsatsen till den politik som vår regering bedriver. Reinfeldt menar att de är ungdomarnas fel att de inte får ett arbete. Det är ungdomarnas fel som inte tagit tillvara på möjligheterna. Visst alla har ett ansvar. Men om skolan inte har resurser och staten ständigt ger kommunerna mer uppgifter – då är det att tala med kluven tunga.

Regeringen vill inte att du ska växa. Regeringens politik leder inte till att fler lämnar utanförskapet. Det leder till att fler kommer i utanförskap.

Det innebär att jag stödjer Håkan Juholt och vår partiledning som nu sitter i mötet. Var öppna mot varandra och ta vårt parti på allvar. Vi behöver er och vi stöttar er här i Hälleforsnäs. Varför inte komma ner till oss eller till Kalmar för att diskutera FAS 3?

 

Läs mer om effekterna kring regeringens politik hos Martin Moberg.

Tack för dessa länkar Martin.

LO:s rapport om den nya tidens ”AK-arbeten”…

Bloggat: LO-bloggen om hård LO-kritik mot fas 3 i ny granskning, Claes Krantz om alliansens arbetslinje blev 11 miljoner i bidrag till företag i Göteborg för att ta emot gratis arbetare, Torbjörn Hållö gästbloggar påKommunals blogg om att klyftorna ökar – Sverige är på fel väg, Tord Oscarsson om två rapporter från Arbetarrörelsens Tankesmedja, fler blogginlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se

Media: LO-tidningen 12SVT

 

 

 

Annonser


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s