Rökridåer och lögner högerns dilemma

I Sverige har alla det bra. Ingen är arbetslös och vi har en väl fungerande infrastruktur. Samtliga har gått ur skolan med betyg. Tack vare avregleringarna har välfärden förbättrats betydligt. Det finns ingen brottslighet och alla har ett hem.
Tänker vi själva eller vill vi bara tänka rätt? Funderar vi på hur verkligheten ser ut? Förstår vi vad rökridåer och lögner leder till? Var det smart att ge bort det vi har byggt upp av skattemedel, som tex sjukhus och skolor. Var det klokt att avreglera apoteken, posten, sj och inte minst elen? För på något sätt kan jag se ett sammanhang mellan den offentliga sektorns sönderfall och antalet lögner som bara blir fler för varje dag som går.

Det handlar om sjuka sjukförsäkringen, handikappade, arbetslösa och ja…apoteket. Eller för att inte tala om tidigare lögner där alliansen i Stockholm hävdade att man kortat ner vårdköerna (http://www.youtube.com/watch?v=Jk8TQvA3hyw), lögnerna om sjukförsäkringen, eller att arbete ska löna sig. Listan är lång och den verkar bli längre för varje dag som går.

Eller kanske är det att Statsministern (som ofta kliar sig på näsan) menar att vi kan låna ut 100 milj(arder) till IMF och men inte ge pensionärerna lägre skatter? Det är faktiskt så att vi då använder svenska skattepengar  för att betala Greklands kris och det skulle inte ske.

Tyvärr visar det sig att Statsministern har ett antal punkter som behöver förklaras. Jag undrar bara när det kommer att ske? Eller är det helt enkelt så att det faktiskt är dags att fundera på varför det tycks vara acceptabelt att alliansens företrädare hejdlöst kan ljuga. Kanske det bara är ett resultat av en okunnighet om att varje röst har en betydelse och att det går att påverka.

Det här visar hur viktigt det är tänka själv. Faktiskt är det också i sin ordning att tänka fel. Även för en statminister. Men om statsministern ständigt tänker fel är det inte då dags för oss som väljare att fundera? Ska vi ha en politik som ska handla om personangrepp? Där vi fyller listor på listor om vad som är rätt eller fel? Eller ska vi ha en politik som grundar sig på vetenskapen, fakta och inte minst etik?

Jag vet vilken väg jag vill gå och jag hoppas på att vi snart vet vem som kommer att företräda folkets röst. För inte kan det vara så som Robert Nyberg, illustratör på Aftonbladet visar, att vi inte längre bryr oss om varandra.

Bloggat:  Peter Andersson om Filippa Reinfeldt utan lösning på sjukvårdens finansiering, Norrköpingsbloggen om att vi kan använda vår makt, Skvitts om Reinfeldts lögner, Annika Högberg om ironi, Löntagarbloggen om bemanningsföretagens agerande

Media: N24VF, Dagbladet, Helgolandet, AB,

Mer hittar du på NetRootsIntressantSAPPolitometernÖppna kriskommissionenBloggar.seNyligen


4 kommentarer on “Rökridåer och lögner högerns dilemma”

 1. skvitt skriver:

  Ett bra inlägg, vilket jag givetvis delar på FB.
  /Skvitt

 2. Mikael skriver:

  Sen handlar det inte bara om jobb, för bara för att man har ett jobb är man inte fri i samhället inte heller jämnlik, klass klyftorna är så enorma att vi som lågavlönade och arbetslösa slåss ut i samhället , den socialdemokratiska medelklassen har blviit girig och höger orienterad för dem har haft det för bekvämt i sin ställning , minska klassklyftorna

 3. Af Dunkelspel skriver:

  Ett bra inlägg som vanligt, men det skall väl vara 100 miljarder och inte miljoner.


Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s