Goda nyheter och tack Sundbyberg!

Om det är en kommun som jag skulle kunna tänka mig att jobba gratis för under en månad så är det Sundbyberg. Det finns inget som är så pass stort som när politik visas i faktisk handling. Det finns goda nyheter och när de kommer landar de som – maskrosfrön. Det är min förhoppning. Det här beslutet visar att politik har betydelse. Det här beslutet är värt ett pris. Det är värt min röst och – ja minst – en månad gratis arbete för Sundbybergs kommun.

”Som ett viktigt steg i Sundbybergs arbete mot barnfattigdom ska alla förskolans och skolans aktiviteter hädanefter vara avgiftsfria. Inga extra ersättningar får efterfrågas från vårdnadshavare – alla aktivitetskostnader samt matsäck ska täckas av förskolan eller skolan.”

Bloggat: Annika Högberg – tack för tipset och utmärkt skrivet. Martin Moberg om ett utmärkt exempel

Extra lästips (håller med Martin Moberg): Det kan vara svårt att ta till sig att det finns fattiga barn i Sverige trots att vi skriver 2012 i almanackan, läs mer på Rädda Barnenshemsida i ämnet och Majblommans hemsida har också en hel del ansökningsbrev från de barn som har det riktigt kämpigt…

Mer hittar du på NetRootsIntressantSAPPolitometernÖppna kriskommissionenBloggar.seNyligen

Annonser


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s