När skillnaderna ökar

Läser idag på DN att diskussionen om differentiering av arbetskraft är igång. De som är bra och de som är dåliga. De som kan och de som inte kan. Kanske vi skulle inrätta en ny myndighet. Försäkringskassan gör ett utmärkt arbete. Eller hur? Det visar bara namninsamlingen som nu börjar närma sig 10 000 underskrifter (www.utforsakrade.se)

Oppositionspartierna och LO har förstås en poäng när de påpekar att många i dag har svårt att hålla ut till 65-årsdagen. Här behövs mer av differentiering. Det är möjligt att männi­skor med fysiskt och psykiskt krävande arbete kan behöva en kortare vecko­arbetstid för att orka arbetslivet ut.

Det finns inget som kan förändra en människas liv på det sättet som arbetslivet. Att ha möjlighet att försörja sig är nyckeln till att ha makt över sitt egna liv. Men ett arbetsliv kan också göra människor sjuka. Arbetsmiljön är oerhört central och så chefer som har en förmåga att få människor att växa. Det finns förebilder och vi kanske borde prata lite mer om dessa goda exempel. Du får gärna tipsa mig!

För vi behöver fler exempel på arbetsgivare som ser arbetslivet som en del av samhället – där vi är likställda. Här ställer Martin Moberg en utmärkt fråga. Varför var statsminister Fredrik Reinfeldt ensam när han lät förklara i TV att pensionsåldern måste höjas till 75 år? Krävde Reinfeldt att få vara ensam och oemotsagd i SVT:s Aktuellt?

 

Bloggat (tack Martin): Peter Andersson och Martin Moberg om varför Reinfeldt får stå oemotsagd, Johan Westerholm om ett politiskt landskap utan landmärken,Ola Möller om en dag att känna sig stark, Mediebruset om en märklig följetong om Reinfeldts babyface, Storstad om surrealismens segertåg

Mer hittar du på NetRootsIntressantSAPPolitometernÖppna kriskommissionenBloggar.seNyligen


One Comment on “När skillnaderna ökar”

  1. […] Media: GP, HD, DN, DN2, Svd, LO-tidningen, LO2, d.a., TCO-tidningen, Ekot, Rapport, dn.se, Ekot, Ekot2, Rapport Blogg: Göran, Tord, Tord2, Parkstugan, Martin, Borås […]


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s