Har vi förtroende för regeringens politik?

Gång på gång menar Alliansen att oppositionen håller ett för högt tonläge. Det är i allra högsta grad en oppositions roll. Att faktiskt påtala och kritisera när en förd politik inte fungerar. Det är inte som Kent Persson skriver, att socialdemokraterna leker med elden. Tycker att såväl Peter Johansson som Andersson har rätt i vad de framför. Det räcker inte med en pudel. Här måste regeringen nu ta sitt ansvar för att ordna upp vad Martin Moberg brukar kalla den ”sjuka sjukförsäkringen”.

Det är inte eld eller vem som har högt tonläge som vi pratar om. Det vi pratar om är människor vars liv nu trasas sönder. Det som en följd av ett felaktigt regelverk och en del fattade beslut. Det är oändligt mer allvarligt.

Är det så att Moderaterna och Folkpartiet leker med människors liv? Isåfall är det kanske det enda som just nu förenar dem. För jag hoppas innerligt att det är som Staffan Lindström skriver, att polletten kan ha ramlat ner. Folkpartiet har visat en mognad när det gäller skolfrågan som är viktig. Det som gör mig betänklig är att Moderaterna inte verkar ta Folkpartiets diskussioner på allvar. Friskolorna med en lägre lärartäthet och mobbingskandaler är allvarligt. Det handlar om framtida generationers förmåga att klara sig själva. Om nu 75 som pensionsålder räcker.

Det är alltså inte bara en fråga om förtroendekrisen för Socialförsäkringsminister Ulf Kristensson, utan i allra högsta grad en förtroendekris för regeringens förmåga att föra en politik som skapar tillväxt. Frågan är om de inre stridigheterna såväl inom Moderaterna som Allliansen gynnar regeringens politik?

För det krävs innovationer och entreprenörer som vet hur man når en marknad. Precis som Socialdemokraternas partiledare Stefan Löven sa här om dagen. Det handlar om att skapa förutsättningar för detta. Det går knappast genom att precis som Annika Högberg skriver idag, köra leken ”hela havet stormar” när det blir uppsägningar. Det verkar som de borgerligt unga inte anser att alla har rätt till att växa eller för den delen bidra till ett samhälle. De vill ha ett samhälle som är ojämlikt.

Ändå kan jag tycka att  Ylva Johansson rader idag på Facebook är träffande och inte minst återspeglar det sig i köerna till Svenska Mässan ditt arbetslösa valfärdade;

Regeringens försämring av arbetslöshetsförsäkringen har lämnat över hundra tusen arbetslösa på bar backe. Deras s.k. ”arbetslinje” har inte lett till att sysselsättningen har ökat, bara att de arbetslösa och sjuka blivit fattigare. ”Arbetslinjen” är falsk marknadsföring. Det bör kallas regeringen ”fattigdomslinje”.

Själv kan jag bara konstatera att kön till arbetsförmedlingens rekryterings mässa visar en verklighet som är skrämmande. Alliansen lider brist på idéer för framtiden. Det är inte längre ung, medelålders eller äldre. Bilden som jag sett visar en kris som börjar närma sig 20-talet. Det här är som demoskops bild (se nedan)  visar ett tecken på en misslyckand förd politik. Precis som Martin Moberg konstaterar. Det är ett fiasko när över 120 000 personer står utan A-kassa.

 

 

Tack Martin Moberg för följande länkar.

Bloggat: Peter Johansson om att Borgs a-kassa fungerar som det var tänkt,Ola Möller om en tung alliansdag, Anders Svensson om de flesta arbetslösa får ingen ersättning, Mikael Andersson om att en obligatorisk a-kassa är ett måste, LO-bloggen om att Ulf Kristersson kringelkrokar och slingrar sig vidare, Tord Oscarsson om 120 000 arbetslösa utan ersättning – alliansregeringen har raserat a-kassan sedan 2006, Mattias Lundbäck om att regeringen har hittat en bra lösning, Löntagarbloggen om en kommande storstrejk i Indien som i sådana fall blir världshistoriens största, Peter Andersson om att en pudel från Kristersson ändrar inte sakfrågan, Roger Jönsson om att framtiden för socialdemokratin ligger inte i det förflutna

Media: SRTV 4 NewsExprDala-demokratenAbDN 12GP 12LO-tidningen om socialförsäkringsministern som mötte mothugg på LO-tidningen live, DN:s ledare om att Stefan Löfven visar vägen, Ab:s ledare om ett raserat förtroende för Kristersson, alliansens ungdomsförbund på SvD:s Brännpunkt som blickar tillbaka istället för framåt och så menar entreprenören Tomas Tjajkovski också på SvD Brännpunkt att Arbetsförmedlingen har havererat…

Mer hittar du på NetRootsIntressantSAPPolitometernÖppna kriskommissionen,Bloggar.seNyligen


One Comment on “Har vi förtroende för regeringens politik?”

  1. […] Kapitel 109 Förslag till ny fru Gårman Mer vänster i Uppsala För yppig fru Gårman Parkstugan Har vi förtroende för regeringens politik?  Röda Berget När avgår Ulf Kristersson?  Ett hjärta rött Välfärden monteras ned – […]


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s