Dagens utmaning hur blir vi fler som tycker olika?

Idag släpps organisationsutredningens förslag från socialdemokraterna. Det är en annorlunda utredning på så sätt att det inte finns några färdiga svar. Istället bjuds ALLA in för att svara på frågor. Allt handlar naturligtvis om en sak. Hur partiet ska kunna forma nästa medlemsgeneration. 

För ett parti som har en ålderstigen manlig medlemskår är det en utmaning. För hur värvar vi medlemmar så att vi blir en folkrörelse – inte bara för äldre män i 58 års åldern? Hur behåller vi också kompetens som finns? Eller är det bara i sig en utmaning att ta tillvara på de synpunkter som kommer? Så att ord även omsätts i handling och inte leder till ytterligare medlemstapp? Samtidigt när jag läser utredningen tycker jag att det saknas en fråga nämligen;

 Hur vi blir en folkrörelse som är ödmjuk, nyfiken och öppen samtidigt som vi tillåter kreativitet, drivkraft och rätten att vara unik?

Läs organisationsutredningen, tyck, tänk och fundera. Starta en studiecirkel eller för upp frågan till den styrelse och kräv ett medlemsmöte för att få möjlighet att diskutera min ställda fråga. Eller ups – du kanske har en ännu bättre? Som att öppet kandidera?

Isåfall har du en utmaning, vem kan få flest svar? Du eller jag? Du har ända fram till 10 maj 2012 att skapa en rörelse – häng på!

  1. Skriv brev till partiledningen
  2. Maila organisationsutredningen@socialdemokraterna.se eller de som är med i organisationsutredningen (här hittar du diskussionsmaterialet)
  3. Svara på ett formulär
  4. Skriv en kommentar här och låt oss diskutera

Vill du bara stötta ett parti som nu håller på att öppna upp sig själv – gå med som medlem.

S personnummer till 72105 ( S ååmmddxxxx ) Det kostar 100 kr.

 

Bloggat: Martin Moberg om att det krävs en organisation för en fungerande politik, Annika Högberg om att sluta upp att kvotera in män! Håller så med dig Annika Högberg och tänkvärt Martin.

Mer hittar du på NetRootsIntressantSAPPolitometernÖppna kriskommissionen,Bloggar.seNyligenKommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s