Tolgfors – vad har du gjort?

Det finns stunder när jag åter igen funderar på om det inte är dags att faktiskt skrida till handling. Saudiarabien är en brutal diktatur som bokstavligt talat äter upp sina medborgare. Det som händer nu påminner i allra högsta grad om Zarajevo och de brott som där begicks. Det är ett ledarskap som systematiskt enligt Amnesty Internationals landrapport för Saudiarabien visar att brott begås mot mänskliga rättigheter.

Då skrider Tolgfors till verket och hjälper landet att bygga upp en vapenindustri. Därför läser jag på uppmaning av Peter Johansson en två dagar gammal artikel och har bara en sak att säga. Varumärket Sverige är tydligen viktigare än mänskliga rättigheter.

Men vad värre är att det framstår som om ingen vill ta ansvar för fattade beslut. Hur kommer det sig och räcker det överhuvudtaget med att be Tolgfors avgå – är det inte dags för något mer eller hur många lögner ska vi få höra innan fakta kommer fram?

Det är dags för en oberoende granskningsgrupp. Det är dags för att stå upp för de mänskliga rättigheterna och det är dags att de som nu är ansvariga kliver fram.

Tolgfors - avgår?

Läs och fundera själv (tack Martin).

Extra TV-tips: Sten Tolgfors i SVT:s Aktuellt

Bloggat: Ulf Bjereld om kommer Sten Tolgfors att tvingas avgå?, Ola Möllerom att det är något ruttet med staten Sverige, Peter Johansson 1 om Tolgfors – Reinfeldts ljugande minister, 2 om vet inte regeringen Reinfeldt vad myndigheterna gör?, Alliansfritt Sverige om att Tolgfors erkänner – kände till vapenfabriken, Peter Andersson om att varje regering måste ta ansvar för sin tid, Anders Svensson om misstroendeförklaring mot vapenexporten,

Media: SydöstranFolketDala-demokratenLänstidningenÖstranAb,ExprSR 1234SVTSvD 1234DN 12

Mer hittar du på NetRootsIntressantSAPPolitometernÖppna kriskommissionen,Bloggar.seNyligen


 


4 kommentarer on “Tolgfors – vad har du gjort?”

  1. M. E. skriver:

    ”Borttaget”… Men visst är de ansvariga för att ha fortsatt det samarbete som (S) satte igång. Det betyder dock inte att jag förstår varför (S) så frenetiskt försöker rentvå sina händer, det har ju lite maffiaprägel får man säga, fast Alliansen smittar kanske? Eller är det Prime och Svenskt Näringsliv? Hur var det nu? Vad är skillnaden på (S) och Alliansen egentligen?

  2. Zapata skriver:

    Tycker det är upprörande att politiska beslut om export av vapen ska hemligstämplas för de som röstat fram dem, snacka om folkförakt.

    Suck!

  3. […] Parkstugan, DHE, Martin Moberg, Alltid Rött, Alltid Rätt, Ola Möller, Svensson, KAS, Arne Aderton,  Dela […]

  4. […] Ulf Bjereld, Parkstugan, In Your Face, Mitt i Steget, Parkstugan2, Martin Moberg,  Dela det här:DelaTwitterSkriv […]


Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s