Gla(m)orösa bidrag

Littorin talar nu ut i sin bok och i nyhetsmorgon på TV4. Påskdagen talade partisekreterarna för Allians om att de gärna ville fortsätta regera. Artikeln i SVD brännpunkt i kombination med de otaliga lögner som nu visar sig har lett till att Alliansens politik inte bara framstår som hopplös utan också, som Andersson skriver, alltmer jippobetonad. Det är kanske inte konstigt. Särskilt om Moderaterna har tagit emot anonyma partibidrag.

För litar jag på Littorin? Nja….jag har inte gjort det förut. Så varför ska jag göra det nu? Men å andra sidan sett vet vi att M har tagit emot anonyma icke redovisade partibidrag. Frågan är bara om de verkligen var 6-siffriga. Frågan är om det bara var M? Rykten säger också att Centern varit involverade. Utanför står Folkpartiet och Kristdemokraterna som säkert kommer att hamna utanför riksdagen. Väljarna lär enligt strategerna strömma till såväl Moderaterna som Centerpartiet. Frågan är om väljarna kommer att följa strategernas spel eller välja själv?

Om detta har jag skrivit många gånger, som här ”Fina ord sätter inte mat på bordet” eller när jag skrev om att ”moderat politik gör hushållen till förlorare”, ”Gnällig, orealistisk, felfokuserad...”, ” Idioten – är det vårt framtida samhälle” , ”75?!?”, ”M:s backning är inte trovärdig”  mfl.

Peter Johansson skriver att Littorins bok väcker frågor. Det håller jag med om. Precis som jag faktiskt bara vill att bidragen redovisas. Därför att det är relevant för oss väljare och jag slutar med att citera ett läsvärt inlägg.

Vi redovisar vår finansiering. Att vi jobbar tätt tillsammans med LO och LO-förbunden torde knappast vara någon nyhet – vi är öppna.

I höstas formades någon slags arbetsgrupp av partisekreterare för att undersöka möjligheten av hitta ett frivilligt regelverk. Carin Jämtin pratade om att ge gruppen tre månader. Vi är mer än tre månader in på det nya året och inget har hänt.

Bloggat: Leine johansson om Carmea

Mer hittar du på NetRootsIntressantSAPPolitometernÖppna kriskommissionenBloggar.seNyligen


2 kommentarer on “Gla(m)orösa bidrag”

  1. […] Thomas och Peter och Johan Westerholm, Alliansfritt, Röda Berget, och Törnqvist och Parkstugan och Sörliden Rate this: Share this:TwitterFacebookE-postLike this:GillaBli först att gilla denna […]


Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s