Halvtomt eller halvfullt glas?

Idag reflekterar Kommunalrådet Jimmy Jansson, Eskilstuna över vad det innebär i sin kommun. Det är en spännande insändare på så sätt att den faktiskt visar hur en folkvald politiker presenterar sin syn på prioriteringar. Det är dessutom mitt lästips för dagen för dig som gillar välskrivet och gillar att debattera. 

För som sagt vi behöver aktivare väljare och i en demokrati finns inget viktigare än att diskutera hur pengarna som vi betalar ska användas. Vad Kommunalrådet Jimmy Jansson i Eskilstuna valt är följande:

1. Välfärden

2. Gator och torg

3. Sänkt skatt

Vad Jansson menar med välfärd är lite oklart. Men jag förstår varför. För listan på vad kommuner gör för oss är lång. Det handlar om  äldreomsorg, socialtjänst, skolor och utbildning, näringspolitik och mycket annat som görs i samarbete med andra eller i ägda bolag som el och vatten.

Varje år när budget görs sker en diskussion. Den diskussionen om hur pengarna ska fördelas är i allra högsta grad en demokratiskt diskussion som baserar sig på fakta och olika typer av underlag från politiska partier. Det kräver lyhörda politiker och inte minst aktiva medborgare. Kanske har du svarat på en brukarenkät kanske har du deltagit i en undersökning eller deltagit i en diskussion. Då är du med och påverkar din kommun.

Läs gärna!Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s