Tillit bygger svensk ekonomi

Det är mycket nu. Precis som trycket på den finansiella marknaden och längtan efter en högkonjunktur. Förväntan finns där. Hoppet om att politiker i världen ska förstå vikten att satsa på infrastruktur och utbildning. Att USA förmår att klara ut budgetunderskottet och Kina sina miljöproblem. Mitt upp i allt det här är det dags att börja förbereda sig.

För jag ser inte att ekonomin är så pass stabil som Reinfeldt påstår. Däremot ser jag riskerna. Riskerna av att vi har ett land som inte kommer tillrätta med arbetslösheten. Att vi som land inte längre bygger för framtiden genom att satsa på skolan. För just flexibiliteten och förmågan att hantera spänningen mellan vision och verklighet verkar ha försvunnit.

Att inte ha en vision är att bygga kris. Det speglar sig snabbt i ekonomin och visar sig i vilsenhet, uppgivenhet och navelskåderi. Till och med politikerstyre där Alliansens statsbidrag inte skapar långsiktighet. Utan snarare en osund och osäker marknad. Vad Alliansens politik just nu bygger är misstro. Det föder intressebevakning, taktik, rävspel, misstänksamhet och svek.

Tillit är grunden för goda ekonomiska relationer. Det är hörnsten för alla finanser. Finns tilliten har vi också öppenhet, ärlighet, glädje, skratt och en massa energi. Då skapas tillväxt och stabilitet. Finns inte den hörnstenen menar jag att vi inte har förutsättningar för en god ekonomisk utveckling.

Alliansens företrädare är inte längre de som förändrar. Därmed känner jag att min framtid inte längre ska ligga i deras händer. Vi behöver tillit för att kunna bygga goda ekonomiska relationer. Därför är det viktigt att börja förbereda oss på en sak. Att byta ut en regering som inte längre förmår att bygga ekonomiska relationer.

Mer hittar du på NetRoots, Intressant, SAP, Politometern, Öppna kriskommissionen, Bloggar.se, NyligenKommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s