När 1,5 miljarder inte längre räcker

Visste du att Centerpartiet sitter på 1,5 miljarder. Det är ogripbart och samtidigt fascinerande att ett parti som är på väg ut – faktiskt har möjlighet att komma in i riksdagen, bara för att de har pengar. I praktiken skulle de kunna ställa sig utanför vallokalerna och ge bort pengarna för att få en röst. Hur lagligt detta är – ja – det vet jag faktiskt inte.

Det är utifrån den styrkepositionen som Centerns partiledare Lööf uttalar sig, när hon på Twitter helt kallt avfärdar samarbete över gränserna. Det är i sig intressant. Tänk om Centern skulle bli det första partiet som avlönar väljare? Vad säger det då om deras politiska samverkansförmåga och vision?

Det här jag plötsligt börjar fundera. Har vårt parti – den demokratiska gemensamma insikten och förmågan? Är allt läkt och förlåtet? Eller har vi fortfarande underliggande stridigheter, där företrädare inte längre företräder vår politik utan mer eller mindre egna intressen. Ingen glömd och ingen sagd.

Fast å andra sidan. De 44 kommunala samarbeten som inte har fungerat visar att det inte bara är en fråga för Socialdemokratin. Utan i allra högsta grad en fråga för vår tids syn på samverkan och inte minst det politiska etablissemangets förmåga att förnya sig själva.

Kanske jag denna Söndag bara konstaterar att om det är samtidens svaghet då kommer Centerns 1,5 miljarder inte att räcka långt.

Mer hittar du på NetRoots, Intressant, SAP, Politometern, Öppna kriskommissionen, Bloggar.se, NyligenKommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s