Vi är ett samhälle – inte en storstad!

Landsbyggden. Det är du och det är jag. Vissa kanske inte klarar av det tuffa klimatet som det innebär att faktiskt leva utan täckning för mobiltelefonen. Eller för den delen sjukvård. För hade du levt där vi lever så hade du snart upptäckt att skola, sjukvård och kollektivtrafik inte var där.

Tänk dig att det tar dig två timmar till närmaste präst. Tänk att det handlar om ditt giftermål. Din dröm. Tänk att det kostar dig tid. I Stockholm tar det fem minuter. Kanske glöms kärleken lika fort.

Friheten att välja. Den är självklar i storstaden. Eller är den det? Här har vi flera fantastiska bönder. Keramiker. Osttillverkare och musiker av världsklass som kommer oväntat förbi. Det finns en gemenskap och vilja att göra något bättre.

Landsbygden måhända vara tuff. Men, den välkomnar alla som vill bygga ett bättre Sverige. Ett Sverige som inkluderar alla som vill bidra.

Å andra sidan. Jag håller med dig. Det är inte riktigt sant. Precis som det faktum att vi just nu verkar sakna en opposition som vill verka för ett levande Sverige.

Annons


Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s