För lite barnrumpor

Idag har varit en riktigt rolig dag. För det första vill vi faktiskt göra något i den förening som jag tillhör. Vi vill lära oss mer och ser en ny framtid för socialdemokraterna. Tre nya medlemmar och inte nog med det en hel kalender som är fylld av förväntan. Vi har inga stora partikassor, däremot en himla massa glädje. Så min slutsats idag är att det inte är brist på ledarskap i partiet. Det är brist på barnrumpor (dvs  nya medlemmar från 0-130).

Apropå barnrumpor, vill jag också med detta efterlysa mer agerande. Inspirerade för mig har varit det arbetet som Göteborg och Örebro bedrivit. Inte minst det oerhörda arbete som ABF i Stockholm bedriver. Det finns massor vi har att lära av varandra. Framför allt finns det massor av verklighet att greppa tag kring. Vi behöver höra hur duktiga alla är. Inte minst behövs verkligen organisationsutredningen, som Carin Jämtin skapat.

Nå, jag står bakom vår partistyrelse och så även alla trötta, kärleksfulla kritiker och liksinnade. Det behövs att vi tycker olika och lika. Det behövs att vi argumenterar och lär oss. Samtalet är det viktigaste vi har för att nå det framgångar vi så väl behöver för att skapa ett samhälle som bygger på människovärde. Människans rätt att växa och bidra.

Det är helt enkelt dags för balans mellan företag, individ och samhälle. Det börjar med dig, oss och politiken. En politik som vill bidra till att skapa möjligheter för ett värdigare liv. Ett liv som inte bygger på att vi vågar lita på varandra för att bidra till ett samhälle som växer. Ett samhälle där det inte är en vinstlott att få ett arbete och om du får ett arbete ett arbete som inte sliter ut dig redan vid 50. Precis som det är viktigt för fler än vi anar att inte dra en nitlott i boendesökandet och när det är .

Mer hittar du på NetRootsIntressantSAPPolitometernÖppna kriskommissionenBloggar.seNyligen

Nå jag har haft lite tekniskt trassel så ursäkta, Högberg, Westerholm, Krassman och DHE som jag länkat till. Det kommer en uppdatering imorgon.

 

 Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s