Varför följer inte regeringen fattade beslut kring sjukförsäkringen?

Demokrati handlar om att följa beslut som är fattade. Att ge strunta i beslut som är fattade av folkvalda är inte i sin ordning. Det här borde vara en fråga för konstitutionsutskottet särskilt som det bryter mot hur statsskickets ska styras, något som Peter Johansson påpekar i sitt inlägg.

1 kap. Statsskickets grunder

1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket. RF

Regeringen har två gånger fått ett nej och krav på att de tidigare reglerna ska återinföras. Första gången i juli 2011 och andra gången i december 2011. Vad är det som gör att moderaterna tycker att de kan stå över fattade beslut? Det är förståeligt att socialförsäkringsutskottet är påtagligt irriterade.

För vad är det som regeringen gör med alla människor? Vad var det som blev så bra med de ändrade reglerna? Det är ett vansinne som pågår och det finns inga som helst ursäkter eller försvar för det regering och myndigheter gör med sjuka människor i Sverige idag. Det här visste regeringen (Svd)och nu vägrar man följa fattade beslut. Läs fler bra inlägg om den sjuka sjukförsäkringen, hos Martin Moberg.

Samtidigt kan jag bara tacka alla som nu skrivit under www.utförsäkrade.se. Det närmar sig nästan 11 000 underskrifter.

Rekommenderar också att ni läser Anders Lindbergs artikel om Högerns obehagliga sida. Vill du kommentera gör du det på aftonbladet.

Mer hittar du på NetRoots, Intressant, SAP, Politometern, Öppna kriskommissionen, Bloggar.se, Nyligen


4 kommentarer on “Varför följer inte regeringen fattade beslut kring sjukförsäkringen?”

  1. […] som skrivit: Kjell Rautio, Martin Moberg, Peter Johansson, Helena Ericson, Martin […]

  2. alliansbeda skriver:

    I demokratins namn går man i diktaturens fotspår …

  3. […] Allehanda, E24, Alliansfritt Sverige Bloggat: Martin Moberg, Peter Johansson , Helena Ericson, Annarkia, DHE, Kristian Krassman om noll känsla för feeling, Mer på NetRoots för […]


Lämna en kommentar