Gnällig, orealistisk, felfokuserad och omöjlig

Låt oss prata politik. För nu börjar media kalla sina egna läsare för gnälliga, orealistiska, felfokuserade och omöjliga. Anledningen är helt enkelt att det blivit en massiv storm kring statsministerns uttalande. Till detta kommer frågan om att tvångssterilisera, försämra sjukförsäkring och inget handlar om att skapa ett samhälle. Så vad är det för vision?

Vår statsminister har gjort ett uttalande (sen försvann han). Tidningarna har fullkomligt kastat sig över detta uttalande. Nu har statsministern en vision. Den visionen han har är att vi alla ska jobba längre. Eller om jag läser i media, få lägre pension. Dvs välj mellan att svälta eller svälta. När min frissa tycker att vår statsminister helt tolkat vad vi som väljare vill, ja då kommer budskapet åter. Megafonen – Media tycker att vi har fel när vi protesterar.

Vår statsministers vision är att vi måste jobba längre eller svälta. Det är hans vision, enligt media.  Samtidigt ser vi att vi jobbar längst i Europa. Nej, det är en mörk bild som vår statsminister målar upp. Det är ingen vision, det är en sådan dyster bild att jag inte vill ha det samhället. Ett samhälle som skapar ett större utanförskap än vad vi någonsin varit med om.

Mitt motförslag är att vi tittar längre. Att vi börjar med att se till att arbetsmiljön inom den offentliga sektorn blir hållbar. Att vi satsar på att bygga upp en nordisk välfärdsmodell istället för en Europeisk. Vi kommer som land att tillsammans med våra nordiska länder nå betydligt längre.

Så när kommer moderaterna att redovisa sitt partibidrag? Är det inte lite pinsamt?

Media; DN, AB, Ekurren, SVD, SO, SVT, SVT2, AB2,, AB3 Ab4, Ab5,Dagens Arena

Bloggat: Röda berget om Reinfeldts lama försök, Martin Moberg om korruption och politik, Ulf Bjereld om medias följe kring Reinfeldt, Westerholm om avsaknad av landmärken, Andersson om att allt är ett PR-jippo? (tack Peter) Thomas BöhlmarkAnnarkia, Mario om villkoren för pensionen

Mer hittar du på NetRootsIntressantSAPPolitometernÖppna kriskommissionenBloggar.seNyligen

 

 


One Comment on “Gnällig, orealistisk, felfokuserad och omöjlig”

  1. […] eller när jag skrev om att “moderat politik gör hushållen till förlorare“, “Gnällig, orealistisk, felfokuserad…”, ” Idioten – är det vårt framtida samhälle” , “75?!?“, […]


Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s